Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Διδάγματα από ένα φύλλο χαρτί (1)


Πόσο δύσκολο είναι να πετάξεις ένα φύλλο χαρτί στα σκουπίδια; 


Ο Νικολάκης και ο Μάνος είχαν αργήσει για την συνάντηση με τον ομαδάρχη στην κατασκήνωση. Παίζανε στο γήπεδο και ξεχαστήκανε, με αποτέλεσμα να φτάσουν λαχανιασμένοι στο σημείο συνάντησης, έχοντας καθυστερήσει 10 ολόκληρα λεπτά. Τα υπόλοιπα παιδιά χαζογέλασαν.

- Συγγνώμη για την καθυστέρηση κ. Γιώργο. Παίζαμε και ξεχαστήκαμε.

- Παιδιά η συνέπεια είναι πολύ σημαντικό πράγμα, είπε με σοβαρό ύφος ο ομαδάρχης. Το πρόγραμμα όριζε συνάντηση στις 11.00 ακριβώς και είναι ήδη 11:10. Άλλωστε, δεν είναι σωστό και για όλους τους υπόλοιπους που ήταν στην ώρα τους. Δυστυχώς θα πρέπει να σας τιμωρήσω.


Τα παιδιά έσκυψαν το κεφάλι με τη θλίψη ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

- Η τιμωρία σας λοιπόν, θα είναι… να πετάξετε αυτό το φύλλο χαρτί στα σκουπίδια.

Ένα σούσουρο από χάχανα ακούστηκε, ενώ οι αργοπορημένοι ανάσαναν με ανακούφιση καθώς ο πλησιέστερος κάδος απορριμμάτων ήταν μόλις 10 μέτρα μακριά.

- Να το πετάξουμε στον κάδο εννοείτε; ρώτησε ο Νικολάκης που μυρίστηκε παγίδα, δείχνοντας τον κάδο που ήταν παραδίπλα.

- Ακριβώς, είπε ο ομαδάρχης

- Κανένα πρόβλημα τότε, είπε χαμογελαστά και πλησίασε τον κ. Γιώργο για να πάρει το χαρτί. Ο Μάνος ακολούθησε κι αυτός αν και δε χρειάζονταν δύο για μια τόσο εύκολη δουλειά.

Ο ομαδάρχης έσκισε ένα πολύ μικρό κομμάτι από το χαρτί που κράταγε και το έδωσε στο Νικολάκη. Στη συνέχεια έκοψε ένα εξίσου μικρό κομμάτι χαρτί και το έδωσε στο Μάνο. Τα παιδιά έτρεξαν μέχρι τον κάδο και επέστρεψαν πίσω όπου τους περίμεναν δύο ακόμα τοσοδούλικα κομμάτια χαρτί. Η παγίδα είχε αποκαλυφθεί. Τα παιδιά έτρεχαν πέρα δώθε πετώντας ένα ένα τα κομματάκια και τα υπόλοιπα παιδιά διασκέδαζαν με το πάθημά τους. Μετά από κάμποσες διαδρομές και με τον ιδρώτα να κυλάει στο μέτωπό τους, το χαρτί δεν είχε φτάσει ακόμα ούτε μέχρι τη μέση.

-Πιστεύω να πήρατε το μάθημά σας είπε χαμογελαστός ο ομαδάρχης, ο οποίος έκοψε το υπόλοιπο χαρτί στα δύο και τους έδωσε τα τελευταία κομμάτια.

- Αν το πήραμε λέει, είπαν γελώντας τα δύο παιδιά. Δεν πρόκειται να ξανακαθυστερήσουμε ποτέ!
 
SakTsak 

Διαβάστε επίσης: τα Διδάγματα από ένα φύλλο χαρτί (2)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου