Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Δέχομαι πολιτικό εκβιασμό


Σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναφέρει τα εξής: «Το τελευταίο διάστημα, και αμέσως μετά τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, σχεδιάστηκε και εξαπολύθηκε εναντίον μου επίθεση με όλα τα χαρακτηριστικά του πολιτικού εκβιασμού. Δεν ενέδωσα και δεν πρόκειται να ενδώσω σε τέτοιες πρακτικές.

Από την πρώτη στιγμή επιλέξαμε να μην συνδιαλλαγούμε με όσους επιδιώκουν τον εκφασισμό της πολιτικής ζωής και την επιβολή του νόμου της ζούγκλας.


Η επίθεση αυτών των μηχανισμών που παραπέμπουν σε μεθόδους παρακράτους και πολιτικού περιθωρίου, εμφανιζόμενες μάλιστα με δήθεν δημοσιογραφικό μανδύα, στοχεύει στη χειραγώγηση τη δική μου και του κόμματός μου.

Αυτοί οι όροι δημόσιας συζήτησης δεν πρέπει να γίνουν ανεκτοί ούτε για εμένα, ούτε για κανέναν πολίτη.

Τέτοιες σκοτεινές πρακτικές δε θα επικρατήσουν στην πολιτική ζωή. Η Αριστερά δεν εκβιάζεται».

(Σχόλιο του πιτσιρίκου: Αφού εκφράσω την συμπαράστασή μου στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, και σε όποιον άλλο πολιτικό ή πολίτη -δεξιό, αριστερό ή κεντρώο- δέχεται επίθεση με εκβιασμό, θα ήθελα να πω πως οι πολιτικοί και τα δημόσια πρόσωπα που εκβιάζονται οφείλουν να καταγγέλλουν στους πολίτες πως δέχονται εκβιασμό. Πριν από μερικά χρόνια, φούντωσαν οι φήμες πως ο πρωθυπουργός της χώρας ήταν θύμα εκβιασμού. Ποτέ δεν μάθαμε τι ακριβώς συνέβη· είδαμε, όμως, έναν μάλλον τίμιο πρωθυπουργό -που είχε ξεκινήσει την πρωθυπουργική του θητεία δυναμικά και ελπιδοφόρα- να σωπαίνει και να «μαραίνεται». Οι πολιτικοί οφείλουν να ενημερώνουν αμέσως τους πολίτες της χώρας πως δέχονται εκβιασμό και να κατονομάζουν αυτούς που προσπαθούν να τους εκβιάσουν. Και οι πολίτες πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να στηρίζουν τους πολιτικούς που δέχονται εκβιασμό. Όποιες και αν είναι οι πολιτικές προτιμήσεις κάθε πολίτη, κανένας πολίτης δεν πρέπει να ανεχτεί να εκβιάζονται οι εκλεγμένοι -από τους πολίτες- πολιτικοί. Κανένας πολίτης δεν πρέπει να ανεχτεί να εκβιάζεται ένας άλλος πολίτης. Ο Δημοσιογράφος που νομίζει πως μπορεί να εκβιάζει και να καταστρέφει τις προσωπικές ζωές πολιτικών και πολιτών -οδηγώντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους στην δημόσια διαπόμπευση και στην απελπισία- θα πρέπει να αντιληφθεί πως δεν ζούμε πια στην δεκαετία του ’90, ούτε στην παντοδυναμία των χυδαίων ΜΜΕ. Σήμερα, σε αντίθεση με τότε, έχουν και οι πολίτες λόγο. Ισχυρό λόγο. Και ισχυρό βήμα. Και ο Δημοσιογράφος θα νιώσει μια μεγάλη έκπληξη. Ειδικά, αν η Δικαιοσύνη αποφασίσει επιτέλους να αναλάβει τις δικές της ευθύνες απέναντι στους πολίτες.)


pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου