Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΑΚΗΛΙΑΠΗΔΕΣ!!!

Για όσους ανεύθυνους και προπετείς μέμφονται διαρκώς τους κυβερνητικούς εταίρους περί δήθεν ενδοτικής και αντιλαϊκής πολιτικής, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Σειρά κοινωνικών μέτρων έχουν ληφθεί και τ’ αποτελέσματα είναι πλέον ορατά δια γυμνού οφθαλμού.

Αρχικά να επισημανθεί το επίδομα πετρελαίου, όπου έχει δοθεί μεγάλο μέρος του στα εκατομμύρια δικαιούχων. Δεκαοκτώ ευρώ μπήκαν στο λογαριασμό μου έναντι και άλλα δεκατέσσερα σύνολο τριάντα δύο. Τα υπόλοιπα χίλια τριακόσια οκτώ  τα έβαλα εγώ κι έτσι πατάχθηκε επιτέλους το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Παράλληλα ,γλίτωσα και τον πλειστηριασμό, αφού τα κριτήρια που μπήκαν περιλαμβάνουν περίπου όλους τους δανειολήπτες. Ευτυχώς έχω κάτω από 6.500 εκκαθαριστικό και το γλίτωσα, ενώ ο μπατζανάκης μου, που έχει 8.200 πάει για κατάσχεση, γιατί ως γνωστό είναι «μπαταχτσής».

Οι τιμές των φαρμάκων έπεσαν, αφού όλοι οι νοσούντες λαμβάνουν τη «δραστική ουσία» παρακεταμόλη. Όλοι έτσι έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία, αφού με κάθε ιατρική συνταγή παρακεταμόλης και μια μικρή εισφορά 35 ευρώ ανά συνταγή, θα τους χορηγείται η ουσία σε χαμηλότερη τιμή. Αν τώρα δεν τους «πιάσει» η «δραστική ουσία» της παρακεταμόλης, μπορούν να εισαχθούν σε δημόσιο νοσοκομείο πληρώνοντας το ευτελές ποσό των 125 ευρώ για την εισαγωγή τους. Βέβαια πρέπει προηγουμένως να πάρουν το τηλέφωνο 11.666 με χαμηλή χρέωση 8,5 ευρώ ανά κλήση για το αναγκαίο ραντεβού.

Οι «φιλανθρωπίες» του κράτους δεν τελειώνουν εδώ. Θα είδατε ασφαλώς τη διαφήμιση της ΔΕΗ, όπου ένας ανάπηρος, ένας γέροντας, μία μητέρα με μωρό, ένας πολύτεκνος κι ένας ανίατα ασθενής χαμογελούν τρισευτυχισμένοι που το «κοινωνικό τιμολόγιο» της επιχείρησης έριξε τα πάγια της ΔΕΗ από 765 ευρώ σε 699, γιατί είναι πάντα δίπλα στις «ευπαθείς ομάδες» του πληθυσμού.

Όσο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων μετά την εισήγηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ που ενστερνίσθηκαν ευτυχώς και νεοδημοκράτες κοινοβουλευτικοί μετρίασαν το χαράτσι και ορίστηκε ο φόρος για κάθε διαμέρισμα «ένα δωμάτιο» κατά έτος. Διευκολύνονται έτσι οι «φορολογούμενοι» -η λέξη χρησιμοποιείται πλέον αντί της λέξης «πολίτης» και «άνθρωπος»-και δε θα τους πάρουν το σπίτι τον πρώτο χρόνο, αλλά τον δεύτερο, τον τρίτο ή τον τέταρτο, ανάλογα με τον αριθμό των δωματίων.

Τέλος, για όσους φωνάζουν για την ανεργία ας  μάθουν ότι 780 επιδοτούμενες θέσεις άνοιξαν με πεντάμηνη διάρκεια, όπου οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν 355 ευρώ καθαρά με χαμηλό συντελεστή φορολόγησης μόλις 45%. Η κυβέρνηση Βρούτση- Άδωνι για πρώτη φορά ρίχνει τα ποσοστά της ανεργίας, αφού αφαιρώντας  απ’ τα 2.456.897 ανέργους τους 780 μένουν μόλις 2.456.117!!!

ΥΓ. Ως κατακλείδα μου έρχεται μια φράση: « ΟΥΣΤ, ΑΚΗΛΙΑΠΗΔΕΣ»

Μιχάλης Τζανάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου