Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για το «σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου»

Γράφει και μας θυμίζει ο SakTsak:

"Εμείς νοιαζόμαστε για τους επενδυτές του Χρηματιστηρίου. Θέλουμε να βλέπουμε τους επενδυτές που τοποθετούν το περίσσευμά τους στο Χρηματιστήριο να αμείβονται."
 Κώστας Σημίτης, 5/12/2000

 "Εγώ για το Χρηματιστήριο θα κάνω μόνο μία δήλωση. Πιστεύω ότι η τάση του θα είναι
ανοδική και μάλιστα ενισχύομαι στην εκτίμηση αυτή από έγκυρους διεθνείς αναλυτές. ∆ιάβαζα χθες ένα άρθρο της Wall Street Jurnal, η οποία έλεγε ακριβώς αυτό, ότι τους επόμενους μήνες θα έχει ανοδική τάση το Χρηματιστήριο, το οποίο σημαίνει ότι όσοι είναι στο Χρηματιστήριο θα είναι κερδισμένοι. Είναι πολύ απλό το μήνυμα, το συμπέρασμα, το δια ταύτα αυτών των εκτιμήσεων. Θα πάει καλά το Χρηματιστήριο, διότι η οικονομία πάει πολύ καλά, πάει καλύτερα και απ’ ό,τι περιμέναμε..."
Γ. Παπαντωνίου, Συνέντευξη Τύπου στο Υπ. Οικονομίας
28 Μαρτίου 2000
 

"Η Ελλάδα το καλοκαίρι θα έχει ένα χρηματιστήριο που θα το ζηλεύουν πολλά άλλα διεθνή χρηματιστήρια, που δεν θα έχουν φτάσει σ’ αυτό το επίπεδο. Θα έχουμε φτάσει στην κορυφή των διεθνών χρηματιστηρίων, θα είμαστε η αιχμή του δόρατος σε ό,τι αφορά και τη διοίκηση και την τεχνολογία και το νομοθετικό πλαίσιο."
Γ. Παπαντωνίου, Συνέντευξη Τύπου για Νέα Χρηματιστηριακή Αγορά
2 Ιουνίου 1999

"∆εν υπάρχει κανείς απολύτως κίνδυνος... Πήραμε πολύ έγκαιρα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε ήδη σήμερα να έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες ρυθμίσεις. ∆εν υπάρχει κανείς απολύτως κίνδυνος στο Χρηματιστήριο... Ισχύει η γενική μου εκτίμηση, ότι η δυναμική που έχει αναπτυχθεί στο ελληνικό Χρηματιστήριο αντανακλά την αντίστοιχη δυναμική που έχει αναπτύξει η ελληνική οικονομία."
Γ. Παπαντωνίου, Συνέντευξη Τύπου
9 Νοεμβρίου 1999
 
"Για τους επενδυτές δημιουργήθηκαν νέες ευκαιρίες τοποθέτησης των αποταμιεύσεών τους με υψηλή απόδοση... Σήμερα ένα εκατομμύριο επενδυτές, όπως και όλοι οι Ελληνες, ξέρουν ότι οι μετοχές έχουν αξία γι' αυτό... θέλουν σταθερό πλαίσιο αναφοράς, με συνέχεια, με συνέπεια, με διασφαλίσεις..."
Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος

"Ας πρόσεχαν..."
Δήλωση του Κ. Σημίτη για τους χαμένους του χρηματιστηρίου λίγο μετά την εκλογική του νίκη τον Απρίλιο του 2000

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου