Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Ανοιχτή πρόσκληση αντίδρασης στην Aνεργία.


Όπως γνωρίζουμε οι περισσότεροι, το όποιο κίνημα αντίδρασης στην υπάρχουσα εφαρμοσμένη οικονομική και διαχειριστική πολιτική έχει εκμηδενιστεί. Έχουμε αναρωτηθεί τι σημαίνει αυτό;
Η προφανής απάντηση κάποιου εξωτερικού παρατηρητή είναι η αποδοχή και επιδοκιμασία της συγκεκριμένης πολιτικής, όχι απλά από μερίδα των πολιτών αλλά από την σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία. Είναι έτσι; Ίσως. Το οικονομικό κλίμα και η εικόνα της Ελλάδας αλλάζει τόσο στα μάτια μας όσο και στα μάτια άλλων χωρών. Ή τουλάχιστον αυτό προωθείται από τα ΜΜΕ.
Είναι αλήθεια; Λέτε; Και το 27,2% ανεργία τον Ιανουάριου του 2013; Λεπτομέρεια που αφορά λίγους;
Οι όποιες αντιδράσεις και μαζικές κινητοποιήσεις έγιναν μέσω εργατικών συνδικάτων, τα οποία αποδείχτηκαν ευγενικά… ανεπαρκή.
Στην Ισπανία μαζικές κινητοποιήσεις γίνονται στο όνομα της ανεργίας, προφανώς και από ανέργους. Στην Ελλάδα οι άνεργοι υπάρχουν;  Αντιδρούν;
Είναι καιρός να υπάρξει μια έντονη παρουσία αυτού του 27,2% που συνεχώς αυξάνεται. Είναι ώρα να φανούν πλέον οι άνεργοι και να απαιτήσουν κάτι διαφορετικό από μία απλή στάση αναμονής.
Όσο στεκόμαστε σιωπηλοί και ανενεργοί δε θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Έφτασε η στιγμή που θα πρέπει να ακουστεί η φωνή όλων μας!
Προσκαλούνται όλοι αυτοί που διαφωνούν, όλοι αυτοί που θέλουν κάτι καλύτερο, όλοι αυτοί που θέλουν πραγματικά να δουλέψουν και να αγωνιστούν γι’ αυτό, να δείξουν το πρόσωπο τους και να ενώσουν την φωνή τους.
Ας γίνει αυτή η πρόσκληση αφορμή για μία ενεργοποίηση Ελλήνων πολιτών που είναι διατεθειμένοι να πετάξουν από πάνω τους κακές συνήθειες και πρακτικές.
Ας γίνει αυτή η πρόσκληση η αρχή μιας σκυταλοδρομίας όπου θα συνεχισθεί  από ανθρώπους που έχουν τη γνώση και την ικανότητα οργάνωσης εξωκομματικών κινητοποιήσεων στο όνομα της ανεργίας και της κάθαρσης.
Έφτασε η ώρα οι άνεργοι να ακουστούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου