Οι πρόσφατες δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, δεν μείωσαν τόσο τους Έλληνες, όσο έβγαλαν μάτι για την υποκρισία τους. Το να εκφέρει εκπρόσωπος του καπιταλιστικού δόγματος συμπάθεια για μια χώρα του Τρίτου Κόσμου, είναι σαν να δηλώνει ανθρωπιστικές ευαισθησίες, ένας κανίβαλος! 
Τα χρέη των χωρών του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου, είναι μια σταθερά στην επεκτατική πολιτική του δυτικού κόσμου, που στηρίζει την ευημερία και τον υλισμό του, πάνω στην εξαθλίωση και την υπανάπτυξη δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Στην Αφρική, πολλά παιδιά πεθαίνουν από την πείνα, από την έλλειψη πόσιμου νερού, από ασθένειες άγνωστες σ’ εμάς. Απουσία δε, κατάλληλων υποδομών και ιατρικής περίθαλψης, οι χώρες της Αφρικής είναι η κόλαση επί γης. Το AIDS θερίζει στην κυριολεξία και η πρόσβαση στην εκπαίδευση θεωρείται πολυτέλεια.

Αιτίες της κατάστασης αυτής, δεν είναι μόνο οι άπληστες και ολιγαρχικές κυβερνήσεις, αλλά και η εξάρτηση των χωρών αυτών από το δυτικό οικονομικό καθεστώς. Οι περισσότερες αφρικάνικες χώρες, βρίσκονται υπό την κατοχή στρατού, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι αμείβονται με 2 δολάρια την μέρα.
Οι συνταγές του ΔΝΤ, με υψηλότοκα δάνεια δεν ωφέλησαν τους λαούς της Αφρικής, παρά μόνο την πολεμική βιομηχανία και τα καρτέλ των διεφθαρμένων ντόπιων ολιγαρχών. Τι κι αν έχουν πληρώσει πολλάκις τα δάνειά τους; Το υψηλό επιτόκιο και οι “αναδιαρθρώσεις” που επιβάλει το ΔΝΤ πρωτίστως, αλλά και η Παγκόσμια Τράπεζα, κρατούν το σύνολο της Αφρικής δέσμιο. Φυσικά, η κασέτα που παίζει κι εκεί έχει να κάνει με την διάλυση του κοινωνικού κράτους. Η άρνηση για την διαγραφή του χρέους των χωρών του Τρίτου Κόσμου, διαχρονικά αποδεικνύει το σκοτεινό πρόσωπο εκείνων που λατρεύουν το χρήμα σε βαθμό τέτοιο, που δεν σέβονται την ανθρώπινη ύπαρξη, αδιαφορούν για τις αδικίες και δεν θέλουν να απελευθερωθεί η ανθρωπότητα.
Είμαι σίγουρος ότι η Λαγκάρντ τα γνωρίζει όλα αυτά. Απλά δεν προλάβαμε να γίνουμε κι εμείς, έγκαιρα Τρίτος Κόσμος, ώστε να μας δείξει την συμπάθια που μας αναλογεί. Πόσο βολικό, για ένα άτομο, που παίρνει κάτι παραπάνω από 450.000 ευρώ ως ετήσιο εισόδημα, χωρίς μάλιστα να πληρώνει ούτε ένα ευρώ σε φόρους.